ciasto Budyniowe ze skondensowanym mlekiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw zrób ciasto. W rondelku wkładamy olej i wodę oraz olej, dodajemy sól, podpalamy, doprowadzamy masę do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień do minimum, dodaj mąkę, wszystko szybko wymieszaj i gotuj przez około 2 minuty, a następnie lekko ostudź. Następnie dodaj jajka do powstałej masy i dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno być ciasne.
następnie kładziemy pergamin na blasze do pieczenia, smarujemy go olejem roślinnym i rozprowadzamy ciasta średniej wielkości strzykawką do ciasta. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut. Podczas pieczenia ciasta robimy krem. Za pomocą miksera ubij skondensowane mleko z masłem. Następnie rozprowadzamy krem do strzykawki do ciasta, przekłuwamy nim gotowe ciasto od dołu i wyciskamy wymaganą ilość kremu.
następnie kładziemy pergamin na blasze do pieczenia, smarujemy go olejem roślinnym i rozprowadzamy ciasta średniej wielkości strzykawką do ciasta. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut. Podczas pieczenia ciasta robimy krem. Za pomocą miksera ubij skondensowane mleko z masłem. Następnie rozprowadzamy krem do strzykawki do ciasta, przekłuwamy nim gotowe ciasto od dołu i wyciskamy wymaganą ilość kremu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal / 100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g