ciasto Budyniowe ze skondensowanym mlekiem

niesamowicie pyszne ciasto zachwyci całą twoją rodzinę! W miniony weekend nie miałem nic do roboty. Po chwili namysłu postanowiłem zaskoczyć męża czymś, a mianowicie zrobić ciasta budyniowe. Po tryskaniu trochę w Internecie, znalazłem akceptowalny dla siebie przepis kulinarny na to jedzenie i zabrałem się do pracy. Pozwól, że podzielę się nim z Tobą.
nataliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 6 g
tłuszcze 45 % 24 g
węglowodany 43 % 23 g
333 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
najpierw zrób ciasto. W rondelku wkładamy olej i wodę oraz olej, dodajemy sól, podpalamy, doprowadzamy masę do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień do minimum, dodaj mąkę, wszystko szybko wymieszaj i gotuj przez około 2 minuty, a następnie lekko ostudź. Następnie dodaj jajka do powstałej masy i dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno być ciasne.
następnie kładziemy pergamin na blasze do pieczenia, smarujemy go olejem roślinnym i rozprowadzamy ciasta średniej wielkości strzykawką do ciasta. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut. Podczas pieczenia ciasta robimy krem. Za pomocą miksera ubij skondensowane mleko z masłem. Następnie rozprowadzamy krem do strzykawki do ciasta, przekłuwamy nim gotowe ciasto od dołu i wyciskamy wymaganą ilość kremu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal / 100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal / 100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy