skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krok 2:
Umyj i obierz jabłka, pokrój je w plasterki
Krok 3:
Umieść jabłka na patelni. Dodaj do nich sok z połowy cytryny, 2 łyżki cukru i wodę. Dusić do połowy ugotowanego.
Krok 4:
Oddziel żółtko od białka i ubij je razem z resztą cukru i masłem. Powstałą masę miesza się z twarogiem i solą.
Krok 5:
Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem, posyp krakersami. Rozłóż ciasto z bokami.
Krok 6:
Połóż nadzienie na cieście. Dolna warstwa to masa twarogowa, górna warstwa to jabłka.
Krok 7:
Dekorujemy ciasto pozostałym ciastem i wysyłamy na 45 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Krok 8:
Nieskazitelny smak, połączenie twarogu i jabłek jest świetne!
więc najpierw obieramy jabłka, kroimy w plasterki, wysyłamy do rondla, gdzie jeszcze dodajemy: sok z połowy cytryny, cukier i wodę. Zaczynamy dusić, aż jabłka będą prawie miękkie (to znaczy nie do miękkości). Następnie oddziel żółtko od białka i ubij na pianę z cukrem i masłem. Wymieszaj z twarogiem i solą, aby uzyskać jednorodną masę.
dokładnie posmaruj formę olejem, możesz posypać dno posiekanymi krakersami. Włóż do niego ciasto, uformuj boki. Teraz wysyłamy tutaj nadzienie: najpierw twaróg, po jabłku.
resztki ciasta można wykorzystać do dekoracji ciasta – jedzenie powinno być nie tylko smaczne, ale także piękne, prawda?
w rozgrzanym piekarniku pieczemy do miękkości w temperaturze 200 stopni (około 45 minut).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g