skład / składniki
gotowanie krok po kroku
pyszne ciasto czekoladowe pochodzi z tego, co opisuje dany przepis kulinarny. Co więcej, im ciemniejsza będzie czekolada, którą weźmiesz do gotowania, tym smaczniejsze będzie jedzenie. Wykopałem go w starym magazynie opisującym kuchnię włoską. Sprawdziłem przyjaciół, którzy przybyli niespodziewanie z wizytą. To znaczy, oto przyszli, spotkałem ich, a kiedy rozmawialiśmy, szybko ugotowałem pyszne ciasta.
łamiemy tabliczki czekolady na kawałku i topimy w rondlu w łaźni wodnej-aby się nie przypaliły. Gdy czekolada ostygnie, rozetrzyj zmiękczone masło cukrem granulowanym i cukrem waniliowym. Wbijamy tutaj jajka, wlewamy czekoladę, mieszamy. Teraz wlej mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, zagniataj ciasto łyżką.
wyłóż równą blachę do pieczenia z prostymi bokami papierem nasączonym olejem i rozłóż ciasto. Dokładnie wyrównaj, włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
gdy ciasto będzie gotowe, wyjmij je, ostudź i pokrój w porcje w kostkę. Aby było piękniej, możesz użyć foremek do ciastek(wziąłem metalowe-dobrze jest wyciąć kręcone kawałki). Cukier puder jest na wierzchu jako dekoracja.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g