ciasto czekoladowe do pieczenia

Upewnij się, że masz czas, aby wziąć sobie smakołyk!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 7 g
tłuszcze 28 % 22 g
węglowodany 64 % 51 g
420 kcal
IG: 0 / 2 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

pyszne ciasto czekoladowe pochodzi z tego, co opisuje dany przepis kulinarny. Co więcej, im ciemniejsza będzie czekolada, którą weźmiesz do gotowania, tym smaczniejsze będzie jedzenie. Wykopałem go w starym magazynie opisującym kuchnię włoską. Sprawdziłem przyjaciół, którzy przybyli niespodziewanie z wizytą. To znaczy, oto przyszli, spotkałem ich, a kiedy rozmawialiśmy, szybko ugotowałem pyszne ciasta.
łamiemy tabliczki czekolady na kawałku i topimy w rondlu w łaźni wodnej-aby się nie przypaliły. Gdy czekolada ostygnie, rozetrzyj zmiękczone masło cukrem granulowanym i cukrem waniliowym. Wbijamy tutaj jajka, wlewamy czekoladę, mieszamy. Teraz wlej mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, zagniataj ciasto łyżką.
wyłóż równą blachę do pieczenia z prostymi bokami papierem nasączonym olejem i rozłóż ciasto. Dokładnie wyrównaj, włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
gdy ciasto będzie gotowe, wyjmij je, ostudź i pokrój w porcje w kostkę. Aby było piękniej, możesz użyć foremek do ciastek(wziąłem metalowe-dobrze jest wyciąć kręcone kawałki). Cukier puder jest na wierzchu jako dekoracja.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy