kruche ciasto z jabłkami i twarogiem

wypieki, z którymi zawsze jesteś gotowy, aby zafundować gościom słodki deser. To doskonałe ciasto twarogowe z jabłkami" Instant & quot; Jest przygotowywane tak szybko, jak jest spożywane. Za tę rzadką jakość bardzo go kocham i często gotuję nawet w dni powszednie bez świątecznej okazji. Przepis kulinarny na ten cud sztuki kucharskiej rzucił mi sms-a znajomy, który dużo wie o pysznym jedzeniu, nad gotowaniem którego nie trzeba się zbyt długo bawić. Ma ogromny wybór przepisów kulinarnych kuchni rosyjskiej, niestety napisany odręcznie, więc musisz majstrować i przepisać. Jednocześnie myślisz, jak bardzo komputer ułatwił wymianę receptur.
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 6 g
tłuszcze 23 % 10 g
węglowodany 64 % 28 g
229 kcal
IG: 11 / 4 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
więc przesiewam mąkę i wlewam do niej cukier i proszek do pieczenia. Chłodzę margarynę do stanu lodu w zamrażarce i pocieram ją grubą tarką, a następnie dokładnie mieszam z mieszanką mąki, cukru i proszku do pieczenia. Okazuje się, że jest to rodzaj okruchów. To jest nasze ciasto, z którego większość układam w mojej ulubionej okrągłej silikonowej formie, ale pieczę w kształcie nastroju. Oczywiście możesz użyć dowolnej znanej formy. Forma musi być nasmarowana olejem. Około jednej trzeciej ciasta zostawiam na "wieczku". Jajka ubijam trzepaczką w piankę i pocieram jabłka i mieszam wszystko ze śmietaną i twarogiem. Więc nadzienie jest gotowe, pozostaje tylko ułożyć je w formie na pierwszej warstwie ciasta i przykryć pozostałym ciastem, a następnie włożyć do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 C. Pamiętaj, aby rozgrzać piekarnik przed pieczeniem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy