kruche ciasto z jabłkami i twarogiem
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc przesiewam mąkę i wlewam do niej cukier i proszek do pieczenia. Chłodzę margarynę do stanu lodu w zamrażarce i pocieram ją grubą tarką, a następnie dokładnie mieszam z mieszanką mąki, cukru i proszku do pieczenia. Okazuje się, że jest to rodzaj okruchów. To jest nasze ciasto, z którego większość układam w mojej ulubionej okrągłej silikonowej formie, ale pieczę w kształcie nastroju. Oczywiście możesz użyć dowolnej znanej formy. Forma musi być nasmarowana olejem. Około jednej trzeciej ciasta zostawiam na "wieczku". Jajka ubijam trzepaczką w piankę i pocieram jabłka i mieszam wszystko ze śmietaną i twarogiem. Więc nadzienie jest gotowe, pozostaje tylko ułożyć je w formie na pierwszej warstwie ciasta i przykryć pozostałym ciastem, a następnie włożyć do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 C. Pamiętaj, aby rozgrzać piekarnik przed pieczeniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g