Klasyczna babeczka twarogowa z rodzynkami

Elegancka babeczka z rodzynkami na herbatę! Po prostu musisz spróbować!
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 23 % 14 g
węglowodany 64 % 39 g
314 kcal
IG: 0 / 16 / 84

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

zaczynam robić Klasyczne  babeczka twarogowa z rodzynkami & nbsp;od wzięcia miksera i ubijania cukru z jajkami. W łaźni wodnej rozpuść margarynę i wymieszaj ją z twarogiem, rodzynkami i wcześniej przygotowaną bitą mieszanką. Przez maszynę do mięsa przewijam cytrynę ze skórką i dodaję do powstałej masy. Następnie mieszam mąkę z sodą i ze wszystkich składników przygotowuję ciasto. Pieczę przez trzy kwadransy w temperaturze 180 C, wcześniej rozgrzewam piekarnik jeszcze przez kilka minut. Wydawałoby się, że w tym przepisie kulinarnym nie ma absolutnie nic skomplikowanego, ale naprawdę smakuje niesamowicie. Rozpoznałem go, przeglądając segregator starych czasopism, czekając na swoją kolej do fryzjera. Oczywiście to jedzenie od razu przykuło moją uwagę miłośnika twarogu i nie mogłem się oprzeć wypróbowaniu go tego samego dnia. Wynik przekroczył wszelkie oczekiwania, a teraz zawsze polecam to niesamowite ciasto twarogowe moim znajomym i nieznajomym. W końcu jedzenie jest jedną z najważniejszych przyjemności, jakie może otrzymać człowiek. Powinien być nie tylko pożywny, sycący i zdrowy, choć niewątpliwie jest to również bardzo ważne, ale także smaczny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy