ciasto twarogowe z rodzynkami i suszonymi owocami

lekkie, delikatne ciasto twarogowe jest dobre na śniadanie lub po prostu na herbatę! Specjalnie dla ciekawskich kucharzy podano przepis na ciasto z twarogiem, który zawiera znaczące zdjęcia z gotowaniem od początku do końca. W załączeniu przepis z harmonogramem średniej ilości wymaganych produktów.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 9 g
tłuszcze 29 % 14 g
węglowodany 53 % 26 g
271 kcal
IG: 4 / 15 / 81

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.

ten przepis na gotowanie rozgrzał mnie mój najlepszy przyjaciel. Próbowała go, kiedy wyjechała na wakacje za granicę. Razem z nią zaczęliśmy szukać czegoś podobnego w Internecie. Wydaje się, że znaleźli, ponieważ dziewczyna powiedziała, że jedzenie okazuje się prawie takie samo, jak w Danii. Tylko zamiast suszonych owoców były kandyzowane owoce. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, abyśmy również zastąpili je kandyzowanymi owocami, prawda?
niech masło zmięknie, a następnie zmielimy je z cukrem, dodajemy przesianą i zmieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę pszenną. Dobrze ugniatamy, możesz to zrobić rękami. Teraz bierzemy twarożek, ostrożnie zgniatamy go widelcem, wkładamy żółtka, a następnie śmietanę i uzyskujemy jednorodną masę. Tutaj kroimy suszone owoce, wkładamy rodzynki (lub kandyzowane owoce). Ubij białka osobno w dobrą białą pianę i delikatnie wymieszaj z twarogiem. Staramy się nie wykonywać niepotrzebnych ruchów, aby przewiewność twarogu nie została naruszona.
teraz połóż dwie trzecie naszego ciasta na blasze do pieczenia, wyrównaj je i przykryj masą twarogową. Ostrożnie posyp resztę ciasta na wierzchu i włóż do rozgrzanego piekarnika na około pół godziny. Temperatura powinna wynosić około 180 stopni, trzymaj na środkowej półce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Mieszanka suszonych owoców - 250   kcal/100g

Podobne przepisy