skład / składniki
gotowanie krok po kroku
bierzemy zmiękczone masło, pocieramy je cukrem, dodajemy jajka, doprowadzamy do gładkości. Przesiej mąkę, wlej proszek do pieczenia, sól i wymieszaj z masą jajeczno-maślaną. Zagniatamy ciasto, które będzie przypominało gęstą, gęstą śmietanę. Dzielimy na dwie równe części.
wyłóż Okrągły kształt pergaminem i włóż do niego pierwszą część ciasta. Teraz pieczemy w piekarniku przez około dziesięć minut. Wyjmij, ostrożnie rozłóż połówki moreli zmieszane z cukrem i cukrem waniliowym na wierzchu. Morele, które mamy, powinny leżeć w dół. Wlać drugą połowę ciasta i wysłać do piekarnika na czterdzieści minut. Gdy ciasto dojrzeje, posyp je cukrem pudrem. Możesz podawać na ciepło, a nawet na gorąco. Jednak na zimno takie ciasto jest również zaskakująco smaczne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g