skład / składniki
metoda gotowania
na Wschodzie ludzie bardzo lubią jagnięcinę. Wiedzą, jak to ugotować. Aby to zrobić, musisz mieć specjalne umiejętności i miłość do swojego biznesu. Tylko wtedy z jagnięciny według kazachskich przepisów kulinarnych można uzyskać zaskakująco smaczne danie.
zwracam uwagę na przepis kulinarny o nazwie basturma w języku kazachskim. W tym celu bierze się jagnięcinę, a raczej schab, tylną nogę i kroi. Podziel go w taki sposób, aby na jedną porcję przypadały 2 kawałki. Każdy kawałek powinien wyglądać jak wstążka. Pokonaj ich lekko. Następnie sól i pieprz według własnych upodobań. Do mięsa pokrój cebulę. Zwykle przecinam go pierścieniami. Połóż go na mięsie. Napełnij je octem. Umieść pojemnik z mięsem w zimnym miejscu. Tam powinien być moczony przez co najmniej 4 godziny.
weź paski mięsa. Na środku każdego paska połóż cebulę, która pozostała w marynacie, pomidory, jeśli są świeże, to świeże, w przeciwnym razie zrobią to solone. Zwiń mięso w rurkę. Weź szpikulec. Umieść na nim okrąg pomidora, a następnie rurkę uzyskaną podczas zwijania mięsa. Potem znowu krąg pomidora. Konieczne jest smażenie szaszłyków na grillu. Podczas smażenia polej je tłuszczem. Jedzą takie jedzenie w ilości dwóch szaszłyków na porcję. Podawać z posiekaną zieloną cebulą. Posyp szaszłyki na wierzchu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Tłuszcz stołowy - 899 kcal/100g
- Tłuszcz kulinarny - 897 kcal/100g
- Tłuszcz cukierniczy - 897 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g