skład / składniki
metoda gotowania
wszyscy wiemy, czym jest belyashi, ale nawet nie zdajemy sobie sprawy, że istnieje wiele przepisów kulinarnych na ich przygotowanie. W jednym Kazachstanie są trzy. Chcę podzielić się z wami przepisem kulinarnym, który nazywa się " Bielasz po kazachsku. Opcja 1".
najpierw musisz zagnieść ciasto drożdżowe. Weź ciepłą przegotowaną wodę i rozcieńcz w niej drożdże. Będzie smaczniejszy, jeśli zrobisz to na mleku. Dodaj cukier, sól do drożdży. Wszystko wymieszaj. Na koniec dodaj mąkę w małych porcjach. Zagnieść ciasto. Umieść go, aby pasował. Przykryj pojemnik czystym ręcznikiem kuchennym. Po wyrośnięciu ciasta pokrój je na kawałki i pozostaw do zaparzenia osobno. Przybliżony czas potrzebny na odległość wynosi 15 minut. W tym czasie przygotuj nadzienie. Będziesz potrzebował filetów rybnych. Przełóż go przez maszynę do mięsa. Dyszę do maszynki do mięsa należy wziąć z dużymi otworami. Sól skręconą rybę, pieprz i dokładnie wymieszaj. Weź kawałki ciasta i zwiń je w tortillę. Umieść nadzienie na każdej tortilli. Zawiń krawędzie. Powinno być coś w rodzaju serników. Podsmaż tortille z obu stron, przy czym strona z wystającym nadzieniem musi być najpierw usmażona.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g