Bielasz po kazachsku. Opcja 1

doskonały bielasz po kazachsku z nadzieniem rybnym specjalnie dla ciebie!
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 8 g
tłuszcze 40 % 16 g
węglowodany 40 % 16 g
258 kcal
IG: 13 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

wszyscy wiemy, czym jest belyashi, ale nawet nie zdajemy sobie sprawy, że istnieje wiele przepisów kulinarnych na ich przygotowanie. W jednym Kazachstanie są trzy. Chcę podzielić się z wami przepisem kulinarnym, który nazywa się " Bielasz po kazachsku. Opcja 1".
najpierw musisz zagnieść ciasto drożdżowe. Weź ciepłą przegotowaną wodę i rozcieńcz w niej drożdże. Będzie smaczniejszy, jeśli zrobisz to na mleku. Dodaj cukier, sól do drożdży. Wszystko wymieszaj. Na koniec dodaj mąkę w małych porcjach. Zagnieść ciasto. Umieść go, aby pasował. Przykryj pojemnik czystym ręcznikiem kuchennym. Po wyrośnięciu ciasta pokrój je na kawałki i pozostaw do zaparzenia osobno. Przybliżony czas potrzebny na odległość wynosi 15 minut. W tym czasie przygotuj nadzienie. Będziesz potrzebował filetów rybnych. Przełóż go przez maszynę do mięsa. Dyszę do maszynki do mięsa należy wziąć z dużymi otworami. Sól skręconą rybę, pieprz i dokładnie wymieszaj. Weź kawałki ciasta i zwiń je w tortillę. Umieść nadzienie na każdej tortilli. Zawiń krawędzie. Powinno być coś w rodzaju serników. Podsmaż tortille z obu stron, przy czym strona z wystającym nadzieniem musi być najpierw usmażona.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy