skład / składniki
gotowanie krok po kroku
danie takie jak Grillowana ryba przypadnie do gustu smakoszom. Dla naszej rodziny jedzenie go codziennie jest dość drogie. Ale na wakacjach robimy to cały czas. Ten przepis kulinarny nauczyłem się od przyjaciela, który mieszka w Estonii. Prawie wszystkie estońskie gospodynie domowe czczą ryby. Grillowany łosoś z bakłażanem to nie jedyne danie w ich książce kucharskiej. Przygotowują jedzenie z salaki, flądry, okonia i szprota.
teraz przygotujemy danie o nazwie "Grillowany łosoś z bakłażanem".
aby to zrobić, musisz wziąć cztery kawałki łososia. Sól, pieprz. Pozostaw na chwilę do namoczenia. Zwykle zostawiam rybę na godzinę.
w tym czasie pokrój bakłażany w kółka. Połóż je na papierze, którego używasz do pieczenia ciast w piekarniku. Posyp je solą morską. W Estonii taka sól jest sprzedawana wszędzie. Jeśli w Twoim mieście nie możesz go kupić, użyj zwykłej soli. Więc muszą leżeć przez godzinę. Pod wpływem soli cała gorycz wyjdzie z bakłażana. Następnie weź każdy kawałek bakłażana i posmaruj go oliwą z oliwek, przeniesioną z posiekanym czosnkiem. Połóż łososia i bakłażana na grillu i odstaw do miękkości.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g