szaszłyki rybne z miodem i rozmarynem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Filetuj rybę, przecinając ostrym nożem wzdłuż grzbietu, od głowy do ogona. Mam barwena, ale możesz wziąć śledzia, małego salaka, najważniejsze jest to, że nie jest to koścista ryba. Możesz wziąć filet z łososia, który można pokroić w paski.
Krok 2:
Dopraw posiekanym rozmarynem, solą morską, oliwą z oliwek i odrobiną miodu. Pozostaw na 15 minut .
Krok 3:
Następnie nawlecz filety na drewniane szaszłyki.
Krok 4:
Rozgrzej piekarnik do 230-250 stopni w trybie grillowania i piecz szaszłyki przez 5 minut, aż pojawi się złoty kolor.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g