szaszłyki rybne z miodem i rozmarynem

Ta ryba jest bardzo smaczna, delikatna, soczysta i aromatyczna!
AnkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 80 % 65 g
węglowodany 20 % 16 g
677 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Filetuj rybę, przecinając ostrym nożem wzdłuż grzbietu, od głowy do ogona. Mam barwena, ale możesz wziąć śledzia, małego salaka, najważniejsze jest to, że nie jest to koścista ryba. Możesz wziąć filet z łososia, który można pokroić w paski.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dopraw posiekanym rozmarynem, solą morską, oliwą z oliwek i odrobiną miodu. Pozostaw na 15 minut .

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie nawlecz filety na drewniane szaszłyki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozgrzej piekarnik do 230-250 stopni w trybie grillowania i piecz szaszłyki przez 5 minut, aż pojawi się złoty kolor.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Rozmaryn świeży - 131   kcal/100g

Podobne przepisy