skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki, lepiej, jeśli wszystkie mają temperaturę pokojową.
Krok 2:
Ubij miękkie masło z cukrem na puszystą pianę. Osiągamy, że cukier się rozpuści.
Krok 3:
Dodaj jajka i ponownie dokładnie ubij.
Krok 4:
Rozpuść białą czekoladę i dodaj do mieszanki masła, dokładnie wymieszaj.
Krok 5:
Przesiej mąkę proszkiem do pieczenia. W kilku krokach wprowadzamy do ciasta.
Krok 6:
Na przemian z mlekiem. Najpierw dodaj jedną trzecią mąki, następnie jedną trzecią mleka i ponownie mąkę. Po każdym dodaniu wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Pistacje są mielone.
Krok 8:
I dodaj do ciasta. Ciasto jest bardzo przewiewne.
Krok 9:
Włóż ciasto do foremek i piecz w temperaturze 180 C przez około 20-25 minut.
Krok 10:
Gotowe babeczki niech ostygną na ruszcie. W razie potrzeby możesz udekorować kremem lub po prostu posypać cukrem pudrem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Surowy orzech Kalifornijski - 629 kcal/100g
- Pistacje - 638 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g