skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początku marynowania skrzydeł należy oddzielić końcówki, odcinając je nożem
Krok 2:
Zmiażdż truskawki, zamieniając je w papkowatą substancję
Krok 3:
Dodaj sól, pieprz, kolendrę i miód do zmiażdżonych truskawek
Krok 4:
Wymieszaj powstałą mieszaninę ze skrzydłami i pozostaw do marynowania na 1-2 godziny
Krok 5:
Na średnim ogniu z węgli smażyć około 10-15 min. z każdej strony
Krok 6:
Aby zrobić sos, zmiażdż truskawki na patelni
Krok 7:
Dodaj 3 ząbki zmiażdżone na czosnku zmiażdżony czosnek
Krok 8:
Dodając olej słonecznikowy i mieszając wszystko razem
Krok 9:
Zagotuj sos na ogniu, po zagotowaniu zmniejsz ogień do minimum i pozostaw do wrzenia, aż będzie gęsty
Krok 10:
Po konsystencji sosu dodaj sól, ziele angielskie i czarny pieprz oraz imbir. Wszystko wymieszać. Gotuj przez dwie minuty. Następnie wyłącz ogień. Ostudzić do 70-80 stopni. Po schłodzeniu dodaj miód
Krok 11:
Przerwij wszystko na blenderze.Sos jest gotowy. Smacznego!
Teraz jest szczyt sezonu truskawkowego, wielu nie myśli, że truskawki można nie tylko jeść ze śmietaną, cukrem i rzeźbić pierogi i gotować tradycyjny kompot. Ale możesz też zrobić wspaniałą marynatę do mięsa, w szczególności skrzydełek z kurczaka z truskawkowym sosem słodko-kwaśnym. Nie ma sensu marynować skrzydeł przez długi czas, ponieważ skórka na nich nie pozwala w pełni marynować mięsa w nich. Jest to nie tylko wada, ale także Plus. Ponieważ marynowanie jest dość szybkie, celem takiego marynowania jest nadanie kurczakowi truskawkowego odcienia i przyprawy. SOS przygotowywany na skrzydełka z kurczaka nadaje się nie tylko do nich, ale także do innych rodzajów mięsa, według własnego gustu można go ostrzej i ostrzej, stosując zioła według własnego gustu i ostrą paprykę. Musisz także zwrócić uwagę na rodzaj truskawek, których używasz, & nbsp; sos z tego może być zarówno kwaśny, jak i słodki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g
- Pieprz goździkowy (ziele angielskie) - 263 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g