Truskawkowe skrzydełka z kurczaka z sosem truskawkowym

pożywne, niezwykłe, interesujące, ekscytujące! Marynata truskawkowa do grillowanych skrzydełek z kurczaka z sosem truskawkowym do mięsa doskonale uzupełni piknik na świeżym powietrzu, lunch lub kolację dla rodziny lub grupy przyjaciół. W szczycie sezonu truskawkowego przygotowanie takiego posiłku jest niedrogą przyjemnością.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 14 g
tłuszcze 38 % 11 g
węglowodany 14 % 4 g
177 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początku marynowania skrzydeł należy oddzielić końcówki, odcinając je nożem

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmiażdż truskawki, zamieniając je w papkowatą substancję

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sól, pieprz, kolendrę i miód do zmiażdżonych truskawek

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj powstałą mieszaninę ze skrzydłami i pozostaw do marynowania na 1-2 godziny

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na średnim ogniu z węgli smażyć około 10-15 min. z każdej strony

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Aby zrobić sos, zmiażdż truskawki na patelni

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj 3 ząbki zmiażdżone na czosnku zmiażdżony czosnek

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodając olej słonecznikowy i mieszając wszystko razem

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zagotuj sos na ogniu, po zagotowaniu zmniejsz ogień do minimum i pozostaw do wrzenia, aż będzie gęsty

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po konsystencji sosu dodaj sól, ziele angielskie i czarny pieprz oraz imbir. Wszystko wymieszać. Gotuj przez dwie minuty. Następnie wyłącz ogień. Ostudzić do 70-80 stopni. Po schłodzeniu dodaj miód

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przerwij wszystko na blenderze.Sos jest gotowy. Smacznego!

Teraz jest szczyt sezonu truskawkowego, wielu nie myśli, że truskawki można nie tylko jeść ze śmietaną, cukrem i rzeźbić pierogi i gotować tradycyjny kompot. Ale możesz też zrobić wspaniałą marynatę do mięsa, w szczególności skrzydełek z kurczaka z truskawkowym sosem słodko-kwaśnym. Nie ma sensu marynować skrzydeł przez długi czas, ponieważ skórka na nich nie pozwala w pełni marynować mięsa w nich. Jest to nie tylko wada, ale także Plus. Ponieważ marynowanie jest dość szybkie, celem takiego marynowania jest nadanie kurczakowi truskawkowego odcienia i przyprawy. SOS przygotowywany na skrzydełka z kurczaka nadaje się nie tylko do nich, ale także do innych rodzajów mięsa, według własnego gustu można go ostrzej i ostrzej, stosując zioła według własnego gustu i ostrą paprykę. Musisz także zwrócić uwagę na rodzaj truskawek, których używasz, & nbsp; sos z tego może być zarówno kwaśny, jak i słodki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Skrzydełka z kurczaka - 186   kcal/100g
  • Pieprz goździkowy (ziele angielskie) - 263   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g

Podobne przepisy