skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować ajapsandal na grillu, potrzebujesz następujących produktów:
bakłażan (wybierz wysokiej jakości owoce najlepiej tej samej wielkości,aby były równomiernie upieczone), czerwona papryka (potrzebujesz owoców w grubym mięsistym miąższu), pomidory, czosnek, sól do smaku, a także ulubione warzywa - pachnąca pietruszka, bazylia lub kolendra, przyprawy do smaku.
warzywa należy umyć i ułożyć na ruszcie lub nawlec na szaszłyki, ponieważ będzie to wygodniejsze. Węgle powinny dawać wystarczająco dużo ciepła, aby warzywa były szybko i równomiernie upieczone, ale nie powinno być płomieni. Uważnie obserwuj proces i gotuj na wolnym ogniu, spryskując wodą pojawiający się płomień.
Odwróć warzywa, aby uzyskać równomierne pieczenie. Film na papryce można upiec na czarno, to normalne. Pomidory są najszybciej pieczone. Gotowe warzywa powinny być całkowicie miękkie.
Usuń pieczone pomidory, bakaliowane i paprykę z ognia. Paprykę można włożyć do torby i pozostawić na 10-15 minut, ta technika pozwoli szybko i łatwo usunąć skórę w przyszłości. Schłodzić bakłażany i pomidory.
teraz etap dla najbardziej cierpliwych i wytrwałych! Z pieczonych warzyw należy usunąć skórkę i łodygi. Jest to prosty proces, ale żmudny, wymagający dokładności.
natychmiast posiekaj miąższ obranych warzyw, krojąc go w kostkę 1x1 cm lub nieco większą.
następnie, oceniając całkowitą objętość pieczonych warzyw, dodaj sól, posiekane zioła, posiekany czosnek do smaku, przyprawy do smaku. Możesz włożyć trochę oleju roślinnego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g