ajapsandal na grillu

łatwe danie warzywne do gotowania na grillu! Ajapsandal na grillu to wspaniałe danie na piknik lub lunch w kraju! Warzywa pieczone na ruszcie nadają potrawie niesamowity, niepowtarzalny smak. Ajapsandal może działać jako niezależne danie, a także służyć jako cudowna przekąska lub przystawka. W oryginalnej wersji na kuchence ajapsandal jest przygotowywany z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami. Jest to Opcja bez niej dostosowana do gotowania na węglu drzewnym.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
24 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

aby przygotować ajapsandal na grillu, potrzebujesz następujących produktów:
bakłażan (wybierz wysokiej jakości owoce najlepiej tej samej wielkości,aby były równomiernie upieczone), czerwona papryka (potrzebujesz owoców w grubym mięsistym miąższu), pomidory, czosnek, sól do smaku, a także ulubione warzywa - pachnąca pietruszka, bazylia lub kolendra, przyprawy do smaku.
warzywa należy umyć i ułożyć na ruszcie lub nawlec na szaszłyki, ponieważ będzie to wygodniejsze. Węgle powinny dawać wystarczająco dużo ciepła, aby warzywa były szybko i równomiernie upieczone, ale nie powinno być płomieni. Uważnie obserwuj proces i gotuj na wolnym ogniu, spryskując wodą pojawiający się płomień.
Odwróć warzywa, aby uzyskać równomierne pieczenie. Film na papryce można upiec na czarno, to normalne. Pomidory są najszybciej pieczone. Gotowe warzywa powinny być całkowicie miękkie.
Usuń pieczone pomidory, bakaliowane i paprykę z ognia. Paprykę można włożyć do torby i pozostawić na 10-15 minut, ta technika pozwoli szybko i łatwo usunąć skórę w przyszłości. Schłodzić bakłażany i pomidory.
teraz etap dla najbardziej cierpliwych i wytrwałych! Z pieczonych warzyw należy usunąć skórkę i łodygi. Jest to prosty proces, ale żmudny, wymagający dokładności.
natychmiast posiekaj miąższ obranych warzyw, krojąc go w kostkę 1x1 cm lub nieco większą.
następnie, oceniając całkowitą objętość pieczonych warzyw, dodaj sól, posiekane zioła, posiekany czosnek do smaku, przyprawy do smaku. Możesz włożyć trochę oleju roślinnego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy