szaszłyki z mięsa sarny

Ekskluzywny Grill dla smakoszy! Pyszne, pachnące! Kiedy jesteś żoną myśliwego, z czasem zaczynasz rozumieć swoją odpowiedzialność za przygotowywanie ciekawych potraw. Niedawno ugotowali sarnę na ognisku, och i okazało się pyszne! Przyznaję, że byłem w asystentach-pokrój, podaj, ale nadal dobrze pamiętam cały proces gotowania i dzielę się nim z Tobą!
MargotAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 71 % 17 g
tłuszcze 21 % 5 g
węglowodany 8 % 2 g
95 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 8 h 30 min

Przygotuj i marynuj sarny:

1. Opłucz mięso, obierz skórki i folie, pokrój na dość duże kawałki, włóż do wygodnego głębokiego pojemnika.

2. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie.

3. Pokrój strąki gorzkiej papryki w cienkie pierścienie.

4. Obierz czosnek, pokrój goździki na cienkie plasterki.

5. Połącz wszystkie składniki, układając je na mięsie, a następnie dodaj sól, kolendrę, zirę, zmielony czarny pieprz i mieszankę przypraw. Dobrze wymieszaj i przykryj pokrywką, pozostaw do marynowania przez 4-6 godzin.

następnie mięso należy nawlec na szpikulec. Gotuj szaszłyki na dobrze rozgrzanych węglach, od czasu do czasu obracając szaszłyki, aby mięso było odpowiednio upieczone ze wszystkich stron.

rumiany szaszłyk podawaj ze świeżymi warzywami i ziołami.

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Szynka sarny - 106   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy