szaszłyki według czeskiego przepisu

szczególnie pyszny kebab na piwie z cytryną! Spróbuj!
MichałAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 8 g
tłuszcze 66 % 19 g
węglowodany 7 % 2 g
220 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na kebab według tego przepisu, który zdarzyło mi się nauczyć w Czeskiej wiosce, potrzebny jest świeży oschek wieprzowy. Weź takie przyprawy do marynaty: imbir, czarny pieprz, papryka, kolendra. A także 2 cebule i cytryna. I koniecznie niefiltrowane piwo. Zawsze biorę piwo & quot; Koza & quot;, tak jak mi doradzono.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso na kawałki-takie, jakie lubisz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę i cytrynę w pierścienie. Dodaj przyprawy, cebulę, cytrynę do mięsa i zalej wszystko piwem. Dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę do marynowania.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy grill jest marynowany, rozpal węgle w grillu lub na ognisku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    A gdy węgle się rozpalają, nawlecz mięso, cebulę i cytrynę na szaszłyki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gdy węgle się rozpalą, połóż na nich szaszłyki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I piecz przez 20 minut, obracając i polewając szaszłyki piwem. Połączenie cytryny z niefiltrowanym piwem nada kebabowi tego przepisu wyjątkowy, niezapomniany smak! Używanie tego kebaba jest jeszcze przyjemniejsze z niefiltrowanym piwem. Smacznego i niezapomnianego wypoczynku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal / 100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Szyjka wieprzowa - 343   kcal/100g

Podobne przepisy