skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na kebab według tego przepisu, który zdarzyło mi się nauczyć w Czeskiej wiosce, potrzebny jest świeży oschek wieprzowy. Weź takie przyprawy do marynaty: imbir, czarny pieprz, papryka, kolendra. A także 2 cebule i cytryna. I koniecznie niefiltrowane piwo. Zawsze biorę piwo & quot; Koza & quot;, tak jak mi doradzono.
Krok 2:
Pokrój mięso na kawałki-takie, jakie lubisz.
Krok 3:
Pokrój cebulę i cytrynę w pierścienie. Dodaj przyprawy, cebulę, cytrynę do mięsa i zalej wszystko piwem. Dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę do marynowania.
Krok 4:
Gdy grill jest marynowany, rozpal węgle w grillu lub na ognisku.
Krok 5:
A gdy węgle się rozpalają, nawlecz mięso, cebulę i cytrynę na szaszłyki.
Krok 6:
Gdy węgle się rozpalą, połóż na nich szaszłyki.
Krok 7:
I piecz przez 20 minut, obracając i polewając szaszłyki piwem. Połączenie cytryny z niefiltrowanym piwem nada kebabowi tego przepisu wyjątkowy, niezapomniany smak! Używanie tego kebaba jest jeszcze przyjemniejsze z niefiltrowanym piwem. Smacznego i niezapomnianego wypoczynku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal / 100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Szyjka wieprzowa - 343 kcal/100g