Sałatka Tęczowa ze świeżych warzyw do oddzielnego jedzenia

to po prostu oszałamiająca przekąska na gorąco! Zaskocz wszystkich! Wszystko jest bardzo proste i nie drogie, przekąska jest doskonale przechowywana i zawsze można ją dostosować do własnego gustu, ktoś lubi bardziej pikantne, więc po prostu dodaj więcej ostrej papryki. Chciałem więc czegoś ostrego i pięknego, a ponieważ w mojej rodzinie wszyscy kochają rzodkiewkę i marchewkę, postanowiłem zrobić taką przekąskę, dodałem czerwoną paprykę i ostrą marynatę, smak mnie zadowolił, okazało się, że jest umiarkowanie pikantna, dobrze zachowana, jasna i soczysta przekąska, nadaje się do każdego dania mięsnego, warzywnego i po prostu na własną rękę.Przed nami wiele świąt, a ta opcja dobrze ozdobi nasze stoły, nadal masz czas, aby spróbować samemu i zdecydować, czy ci się spodoba!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 64 % 7 g
56 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Warzywa myjemy, obieramy z odzieży wierzchniej

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Marchewki, rzodkiewki wcieramy w koreańską tarkę długimi, cienkimi paskami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Paprykę kroimy nożem również w cienkie paski

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekaj cebulę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Półpierścienie

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zrób dressing: wymieszaj olej roślinny, czosnek, mieloną ostrą paprykę, sok z cytryny lub ocet

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj marchewki, rzodkiewki, pieprz, sól do smaku, dodaj dressing, posiekane warzywa, wszystko dobrze wymieszaj i pozostaw do marynowania na jeden dzień

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po tym czasie nasza sałatka z przekąskami jest gotowa, możesz spróbować i podać. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Daikon - 21   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy