Sałatka Tęczowa ze świeżych warzyw
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Warzywa myjemy, obieramy z odzieży wierzchniej
Krok 3:
Marchewki, rzodkiewki wcieramy w koreańską tarkę długimi, cienkimi paskami.
Krok 4:
Paprykę kroimy nożem również w cienkie paski
Krok 5:
Posiekaj cebulę
Krok 6:
Półpierścienie
Krok 7:
Zrób dressing: wymieszaj olej roślinny, czosnek, mieloną ostrą paprykę, sok z cytryny lub ocet
Krok 8:
Wymieszaj marchewki, rzodkiewki, pieprz, sól do smaku, dodaj dressing, posiekane warzywa, wszystko dobrze wymieszaj i pozostaw do marynowania na jeden dzień
Krok 9:
Po tym czasie nasza sałatka z przekąskami jest gotowa, możesz spróbować i podać. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Daikon - 21 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g