kebab z kurczaka
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
dobrze opłucz kurczaka, pokrój na porcje, polej sokiem z cytryny, solą, pieprzem, dodaj przyprawy. Wymieszać. Teraz drobno posiekaj cebulę. (Użyłem do tego tarki Berger z podwójnymi goździkami), Dodaj do kurczaka i włóż majonez. Dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na kilka godzin. (Robiłem to od wieczora).
wszystko można teraz ugotować na ruszcie grilla. Ponieważ nie było go pod ręką na szaszłykach. Okazało się bardzo soczyste i bardzo smaczne.
.
wszystko można teraz ugotować na ruszcie grilla. Ponieważ nie było go pod ręką na szaszłykach. Okazało się bardzo soczyste i bardzo smaczne.
.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g