skład / składniki
metoda gotowania
nasze mięso sojowe umieścimy w garnku wypełnionym zimną wodą. Wrzuć tam jeden liść laurowy, pomiń ziele angielskie, sól, według uznania. Przygotowujemy się do ugotowania naszego kęsa na wegetariański Kebab. Postaw patelnię na ogniu i pozostaw na 5 lub 6 minut.
po zakończeniu przenieś masę sojową do durszlaka i wyciśnij nadmiar płynu przez nią do zlewu. Mięso sojowe powinno teraz przenieść się do miski. Posyp masę czarnym pieprzem.
pokrój cebulę w pierścienie. Pozwól na pierścienie i zieloną cebulę, a następnie wymieszaj ją z cebulą. Pamiętaj, aby umyć warzywa przed złapaniem noża.
dodaj połowę posiekanego stosu dwóch mieszanych rodzajów cebuli do masy sojowej. Wlej sok z cytryny, a następnie zacznij mieszać wszystkie składniki z soją i rozłóż miskę w dość chłodnym miejscu. Dajemy masie kilka godzin do marynowania.
po zakończeniu marynowania pozostaje nam tylko zasadzić mięso sojowe posypane drugą połową stosu cebuli na szaszłykach i pozostawić na węglach na 20 minut. Kebab sojowy jest gotowy do pojawienia się na twoim stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Soja suszona nie gotowana - 403 kcal/100g
- Soja gotowana - 130 kcal/100g
- Soja Mizo - 171 kcal/100g
- Soja kiełkowana surowa - 46 kcal/100g
- Mąka sojowa o pełnej zawartości tłuszczu - 421 kcal/100g
- Beztłuszczowa mąka sojowa - 326 kcal/100g
- Rafinowany olej sojowy - 899 kcal/100g
- Soja - 403 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g