Sałatka w stylu japońskim

Poczuj się jak samuraj-zjedz sałatkę z fasoli & quot; podbite oko & quot;! Smacznie. Fasola & quot; podbite oko & quot; to jedna z odmian cowpea. Ma świeży smak i delikatną skórę. Czarne oko gotuje fasolę przez 30-40 minut,ale zachowuje odpowiedni kształt. Dlatego każde świąteczne danie z tą fasolą wygląda świetnie.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 3 g
tłuszcze 33 % 7 g
węglowodany 52 % 11 g
113 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 9 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
moczyć fasolę przez noc. Zasadniczo tej fasoli nie można moczyć. I tak się zagotuje.
rano gotuj fasolę w wodzie przez 40 minut. Spuścić wodę. Schłodzić fasolę.
pokrój ogórki w cienkie plasterki.
posiekaj koperek.
wymieszaj fasolę, ogórki i koperek.
do sosu wymieszaj oliwę z oliwek, ocet, sos sojowy, cukier, czosnek zmiażdżony za pomocą wyciskarki do czosnku i drobno starty korzeń imbiru. Wymieszać.
polej sałatkę sosem przez sitko.
posyp sałatkę sezamem i udekoruj ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Fasola biała - 102   kcal/100g

Podobne przepisy