skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na początku oczywiście przygotujemy wszystkie składniki wskazane w przepisie, a one, jak widać, są bardzo obiecujące! Więc umyjemy, wyczyścimy. A potem posiekaj czosnek i cebulę. Jeśli chodzi o ostrą paprykę, wystarczy ją przeciąć w poprzek. Kiedy wszystkie składniki są gotowe, wystarczy je dokładnie wymieszać. Następnie możesz włożyć do naszej marynaty, która okazała się ostra i bardzo aromatyczna, wieprzowina lub jagnięcina – to znaczy mięso, które ugotowałeś na grilla, wystawimy to wszystko na zimno. Niech stoi tam całą noc. Rano Wrzuć marynowaną wieprzowinę do durszlaka i pozwól płynowi spłynąć. Co dalej? Kto wie, gotuj, jak chcesz. Przypomnę, że przepis, który podałem, jest przeznaczony na szyję wieprzową gdzieś w 500 gramach., czyli dla 6 osób. Tutaj możesz dodać drobno posiekany koperek. Jeśli gotujesz mięso w marynacie, podawaj bezpiecznie z tłuczonymi ziemniakami lub ryżem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g