pachnąca marynata wieprzowa

elegancki przepis! Z tą marynatą szaszłyki będą szczególnie aromatyczne! Muszę powiedzieć, że nie lubię robić marynaty wieprzowej, czyli szaszłyków wieprzowych. Istnieje własny przepis kulinarny, który wszyscy uwielbiają, dzięki czemu mięso staje się miękkie i bardzo aromatyczne. I to dobrze, ponieważ kebab to rodzaj jedzenia, którego chcesz o każdej porze roku i że tak jest! A ostatnio widziałem inny przepis na marynatę do mięsa wieprzowego. Muszę powiedzieć, że kiedy go wypróbowałem, zdecydowałem, że zrobię to dla odmiany. Co więcej, nie ma tam żadnych trudności! I smakuje-po prostu super, szczególnie dla tych, którzy naprawdę lubią wszystko ostre.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 65 % 26 g
węglowodany 33 % 13 g
289 kcal
IG: 62 / 0 / 38

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

na początku oczywiście przygotujemy wszystkie składniki wskazane w przepisie, a one, jak widać, są bardzo obiecujące! Więc umyjemy, wyczyścimy. A potem posiekaj czosnek i cebulę. Jeśli chodzi o ostrą paprykę, wystarczy ją przeciąć w poprzek. Kiedy wszystkie składniki są gotowe, wystarczy je dokładnie wymieszać. Następnie możesz włożyć do naszej marynaty, która okazała się ostra i bardzo aromatyczna, wieprzowina lub jagnięcina – to znaczy mięso, które ugotowałeś na grilla, wystawimy to wszystko na zimno. Niech stoi tam całą noc. Rano Wrzuć marynowaną wieprzowinę do durszlaka i pozwól płynowi spłynąć. Co dalej? Kto wie, gotuj, jak chcesz. Przypomnę, że przepis, który podałem, jest przeznaczony na szyję wieprzową gdzieś w 500 gramach., czyli dla 6 osób. Tutaj możesz dodać drobno posiekany koperek. Jeśli gotujesz mięso w marynacie, podawaj bezpiecznie z tłuczonymi ziemniakami lub ryżem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal / 100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy