szaszłyki wieprzowe na kefirze z kolendrą

kefir sprawia, że kebab jest delikatny i pikantny w smaku! Marynata do szaszłyków wieprzowych może być inna, ale ostatnio bardzo lubię kefir. Ta opcja jest wskazana w przepisie, który zaproponowałem. Mięso jest soczyste i aromatyczne. Przygotuj-nie pożałujesz!
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 5 g
tłuszcze 33 % 5 g
węglowodany 33 % 5 g
89 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 D 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie potraw do tego przepisu. Niedawno przeczytaliśmy przepis kulinarny, jak usmażyć kebab wieprzowy na kefirze, po czym od razu go wypróbowaliśmy - wyszło pysznie! Dzielę się nim z Tobą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz i pokrój cebulę w grube pierścienie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Bierzemy chudy filet wieprzowy i kroimy go na kawałki. Każdy kawałek powinien ważyć około 20 gramów.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż pokrojoną wieprzowinę i cebulę do naczynia, najlepiej glinianego lub emaliowanego. Robimy to warstwami. Najpierw połóż warstwę wieprzowiny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na wierzch posyp posiekane warzywa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie rozłóż cebulę i ponownie warzywa. Posyp warstwę ulubionymi i odpowiednimi do mięsa ziołami i przyprawami do smaku. Do tej marynaty używamy kolendry. Pamiętaj również, aby dodać sól, aby mięso wypuściło sok. Następnie powtarzamy warstwy: mięso, zioła, cebula, przyprawy i sól. Zostawiamy wieprzowinę i cebulę, aby wystarczyła na kolejną warstwę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej kefir do rondla.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozprowadzamy go równomiernie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż pozostałą warstwę mięsa i cebuli, posyp ziołami, dodaj sól i przyprawy. Marynowane mięso należy moczyć w kefirze w zimnym miejscu przez jeden dzień.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Kiedy smażysz szaszłyki, po posadzeniu całego mięsa na szaszłykach nie wylewaj kefiru. Przyda się podczas gotowania. Muszą okresowo podlewać mięso. Osobiście bardzo podobał mi się ten przepis na kebab z kefirem wieprzowym, smacznego!

mieszkamy w prywatnym domu, więc mamy możliwość ciągłego grillowania mięsa i warzyw na podwórku. Naszym ulubionym daniem jest Kebab. Robimy to z wieprzowiny, ale ciągle eksperymentujemy z sosami. Próbowałem grilla na kefirze, wynik przekroczył oczekiwania. Chociaż kebab to sprawa amatorska, zwłaszcza jeśli chodzi o sosy i marynaty. Jeśli nie lubisz kefiru, ten przepis kulinarny nie jest dla ciebie. A resztę zapraszam do przygotowania tego pysznego i satysfakcjonującego posiłku, który jest przygotowywany na świeżym powietrzu przy ognisku. Podawaj szaszłyki jak zwykle ze świeżymi lub pieczonymi warzywami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy