sałatka z zielonych pomidorów ostra
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
wymieszaj sól, cukier, olej roślinny i ocet w misce, dodaj drobno posiekaną paprykę, czosnek wyciśnięty przez prasę.
mieszaj, aż sól i cukier się rozpuszczą.
pokrój pomidory w plasterki, włóż do miski z pokrywką i wlej powstałą mieszaninę.
dobrze wymieszaj, zamknij pokrywkę i wyślij do lodówki na jeden dzień.
podawaj jako sałatkę do każdego przystawki.
mieszaj, aż sól i cukier się rozpuszczą.
pokrój pomidory w plasterki, włóż do miski z pokrywką i wlej powstałą mieszaninę.
dobrze wymieszaj, zamknij pokrywkę i wyślij do lodówki na jeden dzień.
podawaj jako sałatkę do każdego przystawki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pomidory zielone - 20 kcal/100g