Sałatka Czerwona

pyszna i świeża sałatka witaminowa na pewno ci się spodoba!
Polina7Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 43 % 6 g
węglowodany 50 % 7 g
76 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
Sałatka Czerwona - bardzo lekka, bardzo letnia taka sałatka. Nawet dietetycy mogą go bezpiecznie jeść. Możesz przekręcić puszki na zimę. Ogólnie rzecz biorąc, użyj tego przepisu kulinarnego tak szybko, jak to możliwe.

najważniejszą rzeczą w tej sałatce jest to, że papryka powinna być marynowana, a nie świeża. Zawsze używam do tego domowej roboty marynowanej papryki w oleju roślinnym.

następnie wszystkie warzywa należy pokroić w bardzo cienkie paski.

najpierw pokrój cebulę na półpierścienie. Napełnij go octem i przytrzymaj przez około dziesięć minut.

następnie drobno posiekaj połowę główki kapusty. Posyp kapustę solą i zmiel rękami.

paprykę również kroimy w paski. Odcedź ocet z cebuli i dobrze wymieszaj wszystkie warzywa.

Czerwona sałata powinna stać co najmniej godzinę.

lepiej napełnić go olejem roślinnym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Czerwona kapusta - 27   kcal/100g
  • Czerwona kapusta mrożona w opakowaniu - 24   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g

Podobne przepisy