Sałatka Czerwona
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Sałatka Czerwona
- bardzo lekka, bardzo letnia taka sałatka. Nawet dietetycy mogą go bezpiecznie jeść. Możesz przekręcić puszki na zimę. Ogólnie rzecz biorąc, użyj tego przepisu kulinarnego tak szybko, jak to możliwe.
najważniejszą rzeczą w tej sałatce jest to, że papryka powinna być marynowana, a nie świeża. Zawsze używam do tego domowej roboty marynowanej papryki w oleju roślinnym.
następnie wszystkie warzywa należy pokroić w bardzo cienkie paski.
najpierw pokrój cebulę na półpierścienie. Napełnij go octem i przytrzymaj przez około dziesięć minut.
następnie drobno posiekaj połowę główki kapusty. Posyp kapustę solą i zmiel rękami.
paprykę również kroimy w paski. Odcedź ocet z cebuli i dobrze wymieszaj wszystkie warzywa.
Czerwona sałata powinna stać co najmniej godzinę.
lepiej napełnić go olejem roślinnym.
najważniejszą rzeczą w tej sałatce jest to, że papryka powinna być marynowana, a nie świeża. Zawsze używam do tego domowej roboty marynowanej papryki w oleju roślinnym.
następnie wszystkie warzywa należy pokroić w bardzo cienkie paski.
najpierw pokrój cebulę na półpierścienie. Napełnij go octem i przytrzymaj przez około dziesięć minut.
następnie drobno posiekaj połowę główki kapusty. Posyp kapustę solą i zmiel rękami.
paprykę również kroimy w paski. Odcedź ocet z cebuli i dobrze wymieszaj wszystkie warzywa.
Czerwona sałata powinna stać co najmniej godzinę.
lepiej napełnić go olejem roślinnym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Czerwona kapusta - 27 kcal/100g
- Czerwona kapusta mrożona w opakowaniu - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
