marynata do szaszłyków wieprzowych

wybierasz się na łono natury? Marynuj Kebab! Doskonała marynata do mięsa wieprzowego. Pyszne, proste, szybkie!
FrancaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 90 % 28 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

cebulę bardzo cienko kroimy w półpierścienie, drobno siekamy czosnek. Wszystkie składniki zostaną połączone w szklanej misce.

w moździerzu zmiel ziele angielskie, dodaj czarny pieprz, bazylię, chmiel-suneli, kolendrę, imbir. Dodaj do miski.

wlej sok pomidorowy i sos sojowy, dodaj skrobię, wymieszaj.

teraz mięso można włożyć do marynaty, w której należy je pozostawić na co najmniej 60 minut, a najlepiej na 3-4 godziny.

grilluj szaszłyki, dobry nastrój i smaczny!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g

Podobne przepisy