marynata do szaszłyków wieprzowych
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
cebulę bardzo cienko kroimy w półpierścienie, drobno siekamy czosnek. Wszystkie składniki zostaną połączone w szklanej misce.
w moździerzu zmiel ziele angielskie, dodaj czarny pieprz, bazylię, chmiel-suneli, kolendrę, imbir. Dodaj do miski.
wlej sok pomidorowy i sos sojowy, dodaj skrobię, wymieszaj.
teraz mięso można włożyć do marynaty, w której należy je pozostawić na co najmniej 60 minut, a najlepiej na 3-4 godziny.
grilluj szaszłyki, dobry nastrój i smaczny!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g