klopsiki z pewnością będą suche, a gotowe spaghetti w ogóle nie ujawni pełnego potencjału smakowego.
przepisy na domowy sos pomidorowy są dziś bardzo popularne, ponieważ zawierają wyłącznie naturalne produkty i dostępne składniki. Jednocześnie sos przygotowany samodzielnie będzie tańszy niż zakupiony i znacznie smaczniejszy. Co więcej, możesz uczynić go słodkim lub bardziej kwaśnym, gotować z całym bukietem przypraw lub zadowolić się ulubionymi.
Wiele osób wie, jak zrobić sos pomidorowy, ale nie wszyscy mają specjalne subtelności i sekrety. W przypadku najgrubszego keczupu konieczne jest pobranie tylko dojrzałych pomidorów, mięsistych, miękkich, najlepiej z ziemi. Pamiętaj, aby usunąć cienką skórkę, wcześniej parząc owoce wrzącą wodą lub po prostu ugotować i zmielić przez sito. Pikantny aromat doda mielonego pieprzu, kminku, kolendry, imbiru, goździków i wszelkich ziół. Gęstość uzyskuje się przez gotowanie i dodawanie mąki.
51 kcal
30 minutes
Aromatyczny, pyszny dodatek do ulubionych potraw! Sos z mąką i koncentratem
214 kcal
30 minutes
Bardzo aromatyczny i smaczny dodatek do spaghetti. Sos boloński to bardzo znane
213 kcal
30 minutes
Najbardziej znany i popularny sos we Włoszech. Przygotuj prostą Bolognese z
36 kcal
4 hours
Proste i smaczne - polizasz palce keczupu! Ten sos pomidorowy na zimę jest
56 kcal
2 hours20 minutes
Niesamowicie pyszny sos bez szkodliwych dodatków! Keczup według tego przepisu
157 kcal
40 minutes
Apetyczny, ze zwykłych potraw, najlepszy! Kremowy sos pomidorowy do mięsa
328 kcal
30 minutes
Na pewno nie próbowałeś tej wersji pesto! Podstawą tego sosu są suszone
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Sosy
- Warzywa
- Mąka
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Liście kwiaty korzenie
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Bazylia
- Liść laurowy
- Sól
- Mieszanka ziół
- Dania z olejem roślinnym
- Woda
- Gotowanie
- Na patelni
- Gravy
- Sos do makaronu i makaronu
- Sos do kotletów
- Domowy sos pomidorowy
- Z cebula
- Mąka pszenna
- Wegetarianizm
- Przepisy bezmleczne
- Cukier