marynata na udko jagnięce
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Blanszuj pomidory i pokrój na małe kawałki;
2. Usuń skórkę z cytryny i wyciśnij sok;
3. Dodaj skórkę i sok do pomidorów;
4. Cebulę pokroić w krążki, dodać do pomidorów;
5. Drobno posiekaj czosnek i paprykę, Dodaj do pomidorów;
6. Dodać liść laurowy, pozostałe przyprawy, posolić, wymieszać;
7. Połóż udko jagnięce na folii spożywczej, dobrze posmaruj powstałą masą, zawiń w folię i pozostaw w lodówce na 11-12 godzin, może dłużej;
8. Następnie możesz użyć nogi jagnięcej zgodnie z jej przeznaczeniem - smażyć, piec na czymkolwiek iw czymkolwiek. Marynata jest przeznaczona na 1-1, 5 kg mięsa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g