marynata na udko jagnięce

z taką marynatą mięso jest smaczne, pachnące, miękkie! Nie możesz znieść zapachu jagnięciny, chociaż szalejesz za smakiem tego mięsa? Spróbuj tej marynaty, może Ci się spodoba!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 9 % 1 g
węglowodany 73 % 8 g
43 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h

1. Blanszuj pomidory i pokrój na małe kawałki;
2. Usuń skórkę z cytryny i wyciśnij sok;
3. Dodaj skórkę i sok do pomidorów;
4. Cebulę pokroić w krążki, dodać do pomidorów;
5. Drobno posiekaj czosnek i paprykę, Dodaj do pomidorów;
6. Dodać liść laurowy, pozostałe przyprawy, posolić, wymieszać;
7. Połóż udko jagnięce na folii spożywczej, dobrze posmaruj powstałą masą, zawiń w folię i pozostaw w lodówce na 11-12 godzin, może dłużej;
8. Następnie możesz użyć nogi jagnięcej zgodnie z jej przeznaczeniem - smażyć, piec na czymkolwiek iw czymkolwiek. Marynata jest przeznaczona na 1-1, 5 kg mięsa. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Rozmaryn suchy - 131   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy