miód z żeń-szeniem

Okap miodowy złagodzi zmęczenie i zapewni radość! . Miód z żeń-szeniem ma wiele witamin i minerałów, a także działa przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo. Zaleca się przyjmowanie miodu po jednej łyżeczce trzy razy dziennie, można go dodać do herbaty lub po prostu rozcieńczyć gorącą wodą i pić jako napój. Pikantne zioła do gotowania mogą być używane zarówno świeże, jak i suszone.
oksaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 1 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 99 % 75 g
371 kcal
IG: 1 / 0 / 99

metoda gotowania

czas gotowania: 14 d 1 h

1. Korzeń żeń-szenia jest czyszczony, mielony za pomocą blendera.

2. Miód topi się w łaźni wodnej do stanu płynnego.

3. Połącz stopiony miód z kleikiem żeń-szenia, dokładnie wymieszaj.

4. Wkładamy do szklanych słoików, do każdego pojemnika dodajemy kilka gałązek pikantnych ziół: tymianek, rozmaryn i szałwię.

5. Zostawiamy miód na dwa tygodnie, po czym można go stosować zgodnie z przeznaczeniem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Rozmaryn świeży - 131   kcal/100g
  • Żeń-szeń - 41   kcal/100g
  • Szałwia świeża - 58   kcal/100g

Podobne przepisy