miód z żeń-szeniem
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
1. Korzeń żeń-szenia jest czyszczony, mielony za pomocą blendera.
2. Miód topi się w łaźni wodnej do stanu płynnego.
3. Połącz stopiony miód z kleikiem żeń-szenia, dokładnie wymieszaj.
4. Wkładamy do szklanych słoików, do każdego pojemnika dodajemy kilka gałązek pikantnych ziół: tymianek, rozmaryn i szałwię.
5. Zostawiamy miód na dwa tygodnie, po czym można go stosować zgodnie z przeznaczeniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Żeń-szeń - 41 kcal/100g
- Szałwia świeża - 58 kcal/100g