dżem bananowy
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw wyciśnij sok z cytryny i pomarańczy.
Krok 2:
Dodaj cukier do patelni
Krok 3:
I wodę 6-8 łyżek stołowych.
Krok 4:
Umieść na kuchence. Przed zagotowaniem syropu cukier powinien być całkowicie rozpuszczony.
Krok 5:
Pozostałe kryształy cukru należy zmyć ze ścian i gotować do karmelowego koloru.
Krok 6:
Następnie bardzo delikatnie, stopniowo wprowadzaj gorący sok cytrusowy i wyłącz ogrzewanie.
Krok 7:
Pokrój banany w kostkę i dodaj do syropu.
Krok 8:
Włącz ogrzewanie i gotuj,
Krok 9:
Aż banany będą miękkie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g