Impregnat do ciasta ze skondensowanym mlekiem

Dowiedz się, jak zrobić ciasto nie suche, ale umiarkowanie wilgotne! Impregnat do ciasta ze skondensowanym mlekiem działa cuda! Ciasta są delikatne, soczyste, a ciasto jako całość jest znacznie smaczniejsze. Nalewka do przygotowania impregnacji może być używana dowolnie według własnego gustu.
anvaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 17 % 5 g
węglowodany 70 % 21 g
166 kcal
IG: 14 / 0 / 86

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

wlej mleko do rondla, Wyślij do ognia, podgrzej do ciepłego stanu, a następnie rozprowadź gotowane skondensowane mleko, wymieszaj, aż będzie gładkie, po ugotowaniu trzymaj w ogniu przez około 1 minutę.

pozostaw mieszaninę w temperaturze pokojowej, powinna lekko ostygnąć. Następnie dodaj nalewkę, dokładnie wymieszaj.

na tym etapie możesz bezpiecznie zaimpregnować ciastka biszkoptowe, ciasto okaże się wspaniałe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Nalewka - 248   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy