Impregnat do ciasta ze skondensowanym mlekiem
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
wlej mleko do rondla, Wyślij do ognia, podgrzej do ciepłego stanu, a następnie rozprowadź gotowane skondensowane mleko, wymieszaj, aż będzie gładkie, po ugotowaniu trzymaj w ogniu przez około 1 minutę.
pozostaw mieszaninę w temperaturze pokojowej, powinna lekko ostygnąć. Następnie dodaj nalewkę, dokładnie wymieszaj.
na tym etapie możesz bezpiecznie zaimpregnować ciastka biszkoptowe, ciasto okaże się wspaniałe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Nalewka - 248 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g