sos z serka śmietankowego z hyzopem

delektuj się wyśmienitą mieszanką składników w białym sosie! Sos z serka śmietankowego z hyzopem sprawi, że przekąski będą bardziej niezapomniane, nadadzą im pewnego rodzaju smaku. Przygotowanie takiego sosu nie będzie trudne nawet dla początkujących kucharzy, wszystko jest bardzo proste.
AnuszkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 15 g
tłuszcze 76 % 55 g
węglowodany 3 % 2 g
417 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

1. Rozłóż ser śmietankowy w małej misce.

2. Nie mieszamy oliwy z oliwek.

3. Na wierzch posypać suchym pokruszonym hyzopem.

taki sos można podawać z frytkami, grzankami, tostami z białego i czarnego chleba. Będzie również smaczny ze świeżymi warzywami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Hyzop - 21   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g

Podobne przepisy