dlatego wiedzieć, jak go ugotować jest korzystne i przydatne dla każdego mistrza kulinarnego. Przepisy na białe sosy są różnorodne-Ta sekcja łączy pomysły na podstawowe preparaty i potrawy o bardziej wyraźnym smaku. Te pierwsze są z powodzeniem wykorzystywane jako podstawowy element do tworzenia oryginalnych dodatków do głównej uczty, te drugie są tradycyjne dla kuchni niektórych narodów, a kolejność ich przygotowania wymaga przestrzegania określonej technologii.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
mleko | 68 | 3.2 | 3.6 | 4.8 |
mąka | 325 | 12 | 1 | 67 |
śmietana | 300 | 2.8 | 20 | 3.6 |
sok z cytryny | 16 | 0.9 | 0 | 3 |
ważnym etapem jest smażenie mąki na maśle z dodatkiem mleka. Na tym etapie musisz być ostrożny, przestrzegając czasu wskazanego w przepisie-mąka powinna wchłonąć olej, ale jednocześnie mieszanina nie powinna się palić. Możesz zmienić smak potrawy, dodając tylko jeden lub dwa składniki. Wśród możliwych modyfikacji są grzyby, krewetki, kapary, cebula, ser, z ziołami. Smażenie zwykle zajmuje trochę czasu, podczas gdy sos jest stosunkowo długi w lodówce i można go podawać z mięsem, rybami, warzywami i grzybami.