sos tatarski z ogórkiem i czosnkiem do kanapek

Szybki i pyszny sos! Łatwy w przygotowaniu! Idealny do mięsa, kurczaka, ryb. Nawet naleśniki z mięsem w tym sosie są piękne) Smacznego!
TaszkasmirnowaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 3 g
tłuszcze 81 % 22 g
węglowodany 7 % 2 g
216 kcal
IG: 67 / 33 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie składników

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj majonez i wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rezem ogórek jak najmniej

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj ogórki i drobno posiekany czosnek

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaję dojenie smaku trochę Vegety

na zdjęciach robię porcję dla 15 osób.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g

Podobne przepisy