skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj ziemniaki, osusz je, włóż do celofanowej torby, zawiąż w supeł. Na obwodzie torby wykonujemy nakłucia igłą lub wykałaczką, aby uwolnić powietrze. Pakowane ziemniaki wysyłamy do kuchenki mikrofalowej na 15 minut (przy pełnej mocy).
2. Wyjmij gotowe ziemniaki z kuchenki mikrofalowej, pokrój każdą bulwę na pół. Za pomocą łyżki stołowej usuwamy miąższ ziemniaczany, tworząc w ten sposób łódki ziemniaczane.
3. Miąższ ziemniaczany zagniatamy widelcem, dodajemy wcześniej starty ser (zostawiamy trochę sera) i pokrojoną w kostkę szynkę, solimy do smaku i mieszamy nadzienie.
4. Przygotowane łodzie wypełniamy nadzieniem i posypujemy pozostałym serem. Wysyłamy do kuchenki mikrofalowej na 5 minut przy mocy 800 W.
5. Umyj zieloną cebulę, osusz, drobno posiekaj nożem. Posyp gotowe ziemniaki cebulą i natychmiast podawaj.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g