skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oczyszczam pokrojone jelita z górnego tłuszczu i cienkiego filmu.Kroję jelita na 50 cm lub metr. Na kiełbasę z krwi po 50 cm, a na domowej roboty z mięsa lub mięsa mielonego na metr, ponieważ następnie wypełniam dyszę w maszynce do mięsa.
Krok 2:
Następnie pod strumieniem wody obracam wnętrzności na niewłaściwą stronę, moczę przez godzinę w napoju gazowanym.
Krok 3:
Spłukuję sodą i gotuję do czyszczenia.
Krok 4:
Biorę 2 igły dziewiarskie (do robienia na drutach skarpet)i mocno je wiążę na jednym końcu.
Krok 5:
Oto taka kuchnia & quot; ekwipunek & quot; okazuje się.
Krok 6:
Trochę z jednego końca jelita przechodzę przez szprychy (mocno zaciśnięte). Warstwa tego wewnętrznego "kleiku" jest usuwana.
Krok 7:
Czyścimy, jeśli na szprychie pozostanie niepotrzebne
Krok 8:
Chwytamy obrany ogon palcami i przeciągamy resztę brudnego jelita przez zaciśnięte szprychy w przeciwnym kierunku.
Krok 9:
Jeśli jelito wyślizgnie się z rąk, założyłem rękawicę na lewą rękę (do pracy w ogrodzie lub na budowie), a następnie jelito nie wyślizgnęło się.
Krok 10:
Tak właśnie jest. Widzisz jeden koniec zawiązany na igle dziewiarskiej, a ja zaciskam prawą i delikatnie ciągnę.Ale konieczne jest kontrolowanie nacisku szprych, aby jelito nie pękło.
Krok 11:
Okazuje się bardzo szybki, wygodny i czysty. Następnie myję jelita pod bieżącą wodą i na górze i wewnątrz i moczę przez 20-30 minut w wodzie zakwaszonej octem (50 ml na 1 litr wody). Następnie spłukuję i wkładam gotowe jelita do zimnej wody.Kiedy zrobię kiełbasę, opublikuję zdjęcie, jak zawiązuję wnętrzności bez nici. Jelita te można napełnić słoną wodą do słoika i przechowywać w lodówce lub zamrażarce,ale bez wody i torebki etylenowej.
ten przepis jest łatwiejszy, wygodniejszy i szybszy. Wcześniej cierpiałem przez pół dnia z obieraniem, nożem i łyżką. Powodzenia wszystkim!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jelita wieprzowe - 602 kcal/100g