smalec kanapkowy
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy smalec, mierzymy przyprawy. Zmiel przyprawy w moździerzu na proszek.
Krok 2:
Wytnij skórę, pokrój na kawałki.
Krok 3:
Przechodzimy przez maszynkę do mięsa (bierzemy miskę, aby była wygodna wymieszać) posyp smalec przyprawami i bardzo dobrze wymieszaj. Dodaj sól, pieprz, czosnek według własnych upodobań.
Krok 4:
Przenosimy do sądu, przechowujemy w lodówce. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g