ciasto na mleko w proszku na smażone placki
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
<p>1. Suche składniki mieszamy w głębokim naczyniu: drożdże, mleko w proszku, cukier i sól, wlewamy ciepłą wodę i mieszamy, aż się rozpuszczą. Dodaj część mąki, pozostaw jeszcze ciasto na 20 minut, gdy bąbelki pojawią się na powierzchni, dodaj więcej mąki, ile trzeba dostosować. Możesz potrzebować trochę więcej lub odwrotnie mniej mąki. Teraz możesz dodać olej roślinny, nie musisz dużo wylewać, ponieważ ciasta będą smażone w oleju. & lt; br & gt;wszystkie składniki wymieszane, pozostaje dobrze zagnieść ciasto.<br> 2.Teraz powinno wzrosnąć, w tym celu pozostaw naczynie w cieple na 1 godzinę, po czym ugniatamy i zaczynamy rzeźbić ciasta.</p>
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g