Przepisy chrzanowe zaleca się spożywać z zimnymi przekąskami, daniami mięsnymi i rybnymi, a także sałatkami warzywnymi.
drobno posiekane liście mają wyraźny aromat i specyficzny smak. Ta przyprawa harmonizuje również z zimnymi zupami: okroshką i botwiną. A
gotowanie chrzanu
zajmuje szczególne miejsce na liście kulinarnych przysmaków. Kiedy gotujemy w domu, używamy liści chrzanu do konserwowania ogórków i pomidorów. Chrzan dodaje się do
marynaty
, ponieważ ta roślina ma najsilniejsze właściwości antyseptyczne. Mały kawałek tej przyprawy uratuje
dania z chrzanu
od zepsucia i pojawienia się pleśni, jednocześnie poprawiając smak. Z tą przyprawą solone
cukinia
, a korzenie
przepisy z chrzanem
zaleca się stosowanie do kiszenia kapusty.
palący smak chrzanu przypisuje się obecności oleju musztardowego. Jest uwalniany podczas mielenia i pocierania tej rośliny. Ostrość tej przyprawy można złagodzić miodem, sokiem z cytryny, orzechami lub surowymi startymi burakami.
przygotowując potrawy z chrzanem, należy pamiętać, że jest to bardzo pikantny produkt. Jeśli jest spożywany w dużych ilościach, może powodować podrażnienie żołądka. Dlatego lepiej nie dać się ponieść temu produktowi i zachować proporcje podczas dodawania tej przyprawy do potraw, a czasem zmniejszyć zawartość chrzanu.
aby mieć tę przyprawę pod ręką przez cały rok, zaleca się przygotowanie proszku chrzanowego na przyszłość. Aby to zrobić, opłucz korzenie tej rośliny, ustaw i wysusz w piekarniku. Następnie zmielić chrzan lub zmiażdżyć w moździerzu. Przyprawę zaleca się przechowywać w zamkniętym pojemniku, najlepiej szklanym. Przed dodaniem proszku chrzanowego do potraw należy go rozcieńczyć gorącą wodą, a następnie schłodzić. Pozwala to zachować najcenniejsze właściwości tej przyprawy przez cały rok.
16 kcal
2 days
Najsmaczniejsze, proste, apetyczne, pikantne! Lekko solone ogórki gotowane na
54 kcal
10 minutes
Pikantny, aromatyczny, energiczny i bardzo smaczny! Do sosu chrzanowego dodaj
42 kcal
45 minutes
Uniwersalny sos pomidorowo-paprykowy. Nie ma potrzeby gotowania, zachowane są
45 kcal
15 minutes
Pikantne, pikantne przygotowanie do różnych potraw. Domowy naturalny tarty
138 kcal
15 minutes
Sałatka dla koneserów korzyści i smaku. Gotowanie jest łatwe!
31 kcal
30 minutes
Jasne, stylowe i piękne! Urozmaicić menu nowym daniem!
218 kcal
20 minutes
Nie ma potrzeby wymyślania oryginalnej przekąski! Oto świetny przepis!
31 kcal
30 minutes
Pikantna i oryginalna przekąska-czego potrzebujesz na świąteczny stół!
49 kcal
30 minutes
Pikantne, pachnące , jasne-proste, szybkie i bardzo smaczne! Adjika bez papryki
28 kcal
40 minutes
Pikantne, pikantne, pyszne-do mięsa i innych potraw! Jak tylko przekąska
37 kcal
30 minutes
Sos pomidorowy z chrzanem! Przechowywane tak długo, jak chcesz!
41 kcal
30 minutes
Pikantny mocny sos z dostępnych produktów! Uniwersalny gorloder z chrzanem i
36 kcal
30 minutes
Gówniana przekąska jest ulubieńcem prawdziwych mężczyzn! Przygotuj ją dla męża!
46 kcal
1 hour30 minutes
Pikantny chrzan z ostrą papryką! Za duszę bierze!
22 kcal
14 days1 hour
Oryginalne, pachnące, pikantne, najsmaczniejsze! Solenie grzybów na zimę na
32 kcal
1 hour
Apetyczna, pachnąca, ostra adjika do twojego stołu! Bardzo prosty przepis na
37 kcal
40 minutes
Pyszna i aromatyczna przyprawa do mięsa na zimę. Proponuję przygotować pyszną i
37 kcal
1 hour45 minutes
Pikantny kęs na zimę! Jasne, soczyste, świeże!
37 kcal
45 minutes
Pikantna przekąska na zimę sprawi, że Twoje posiłki będą jeszcze smaczniejsze!
33 kcal
1 hour20 minutes
Bardzo przydatny i niezbędny przepis dla każdej gospodyni! Daria autor przepisu
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Stare przepisy
- Przekąski
- Wykrojniki domowe
- Warzywa
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Liście kwiaty korzenie
- Inne
- Chrzan
- Z papryką
- Sól
- Koperek
- Liście porzeczki
- Liście wiśni
- Liście dębu
- Woda
- Kuchnia rosyjska
- Przekąski zimne
- Bez obróbki cieplnej
- Kiszenie solenie
- Solenie
- Półfabrykaty warzywne
- Z ogórków
- Wegetarianizm
- Przepisy bezmleczne