kulki rybne z kawiorem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
spuścić płyn z puszki, wyjąć kości, rozgnieść filet widelcem.
drobno posiekaj zieloną cebulę.
wymieszaj różowego łososia z cebulą, solą, twarogiem, chrzanem. Wstaw na chwilę do lodówki, pozwól jej zgęstnieć.
formuj kulki z masy rybnej mokrymi rękami. Umieść czerwony kawior na środku każdej piłki.
zwiń gotowe kulki w orzechy, a następnie w pietruszkę.
włóż kulki Rybno-kawiorowe do lodówki na 1-1, 5 godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Różowy łosoś konserwowy - 136 kcal/100g