kulki rybne z kawiorem

wykwintne i delikatne danie z ryb i czerwonego kawioru jest idealne na obiad! Najdelikatniejszą przekąską z czerwonym kawiorem są kulki rybne.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 21 g
tłuszcze 53 % 25 g
węglowodany 2 % 1 g
240 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

spuścić płyn z puszki, wyjąć kości, rozgnieść filet widelcem.

drobno posiekaj zieloną cebulę.

wymieszaj różowego łososia z cebulą, solą, twarogiem, chrzanem. Wstaw na chwilę do lodówki, pozwól jej zgęstnieć.

formuj kulki z masy rybnej mokrymi rękami. Umieść czerwony kawior na środku każdej piłki.

zwiń gotowe kulki w orzechy, a następnie w pietruszkę.

włóż kulki Rybno-kawiorowe do lodówki na 1-1, 5 godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Różowy łosoś konserwowy - 136   kcal/100g

Podobne przepisy