schab faszerowany
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Drobno posiekaj oliwki i czosnek, zetrzyj ser.
wymieszaj powstałą mieszaninę z 1 łyżką oliwy z oliwek.
2. Umyj wieprzowinę i wykonaj głębokie nacięcia w całym kawałku, ale nie na wskroś (patrz zdjęcie)
3. Napełnij kawałki mieszanką oliwek i sera.
4. Lekko ściśnij mięso rękami z boków, aby w miarę możliwości zamknąć nadziewane nacięcia. Sól, pieprz. Posmaruj blachę do pieczenia olejem. Połóż na nim nadziewany schab.
5. Piecz schab nadziewany w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut, polewając okresowo wydzielanym sokiem. Następnie odstaw w ciepłym piekarniku na kolejne 10 minut.
6. Smacznego!
wymieszaj powstałą mieszaninę z 1 łyżką oliwy z oliwek.
2. Umyj wieprzowinę i wykonaj głębokie nacięcia w całym kawałku, ale nie na wskroś (patrz zdjęcie)
3. Napełnij kawałki mieszanką oliwek i sera.
4. Lekko ściśnij mięso rękami z boków, aby w miarę możliwości zamknąć nadziewane nacięcia. Sól, pieprz. Posmaruj blachę do pieczenia olejem. Połóż na nim nadziewany schab.
5. Piecz schab nadziewany w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut, polewając okresowo wydzielanym sokiem. Następnie odstaw w ciepłym piekarniku na kolejne 10 minut.
6. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Schab wędzony na surowo - 469 kcal/100g
- Schab - 242 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g