schab nadziewany oliwkami i serem

niesamowity przepis z dyskretnym smakiem oliwek! Łatwy w przygotowaniu. Przepis jest szczególnie dobry, ponieważ mogą go przygotować nawet początkujący, aby poznać chemię kuchni gospodyni. Mięso w każdym razie okaże się miękkie i aromatyczne. Najważniejsze jest, aby po raz pierwszy zrobić wszystko ściśle według przepisu i monitorować czas gotowania. Bardzo lubiłem gotować schab nadziewany różnymi metodami. Tak przygotowaną wieprzowinę można podawać zarówno na zwykły obiad, jak i świąteczny. Czasami do dekoracji posypuję gotowe mięso posiekanymi ziołami i startym serem.
JANORAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 51 % 21 g
tłuszcze 46 % 19 g
węglowodany 2 % 1 g
261 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
1. Drobno posiekaj oliwki i czosnek, zetrzyj ser.
wymieszaj powstałą mieszaninę z 1 łyżką oliwy z oliwek.

2. Umyj wieprzowinę i wykonaj głębokie nacięcia w całym kawałku, ale nie na wskroś (patrz zdjęcie)

3. Napełnij kawałki mieszanką oliwek i sera.

4. Lekko ściśnij mięso rękami z boków, aby w miarę możliwości zamknąć nadziewane nacięcia. Sól, pieprz. Posmaruj blachę do pieczenia olejem. Połóż na nim nadziewany schab.

5. Piecz schab nadziewany w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut, polewając okresowo wydzielanym sokiem. Następnie odstaw w ciepłym piekarniku na kolejne 10 minut.

6. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Schab wędzony na surowo - 469   kcal/100g
  • Schab - 242   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy