plecionka mięsna
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój mięso na kawałki i bardzo dobrze ubij. Przykrywam mięso folią spożywczą, a następnie ubijam-bardzo wygodnie, młotek jest zawsze czysty.
włóż mięso do osobnej miski i polej koniakiem. Pozostaw na 15 minut. następnie osusz ręcznikiem papierowym.
zetrzyj ser, wymieszaj z majonezem (najlepiej domowym) i posiekanym czosnkiem.
rozłóż mięso na folii spożywczej, aby każdy kawałek "nadepnął" na następny. Sól, pieprz. Połóż masę twarogową wzdłuż środka.
za pomocą folii spożywczej zwiń mięso w "kiełbasę".
zwinąć kiełbasę w "ślimaka", przymocować wykałaczkami i ułożyć w formie wyłożonej pergaminem.
Piec 60 min. w 200s. podawaj natychmiast!
włóż mięso do osobnej miski i polej koniakiem. Pozostaw na 15 minut. następnie osusz ręcznikiem papierowym.
zetrzyj ser, wymieszaj z majonezem (najlepiej domowym) i posiekanym czosnkiem.
rozłóż mięso na folii spożywczej, aby każdy kawałek "nadepnął" na następny. Sól, pieprz. Połóż masę twarogową wzdłuż środka.
za pomocą folii spożywczej zwiń mięso w "kiełbasę".
zwinąć kiełbasę w "ślimaka", przymocować wykałaczkami i ułożyć w formie wyłożonej pergaminem.
Piec 60 min. w 200s. podawaj natychmiast!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g