Ryba dla księdza
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
odetnij głowę ryby, usuń wnętrze, grzbiet, zostaw ogon.
pieprz i sól, z obu stron zalej sokiem z cytryny, pozostaw na godzinę w lodówce.
zetrzyj ser.
na jednej połowie ryby tworzymy taką "kiełbasę".
przykryj drugą połówką i zawiąż nitką.
pokryj folię olejem roślinnym, włóż rybę, zawiń.
wysyłamy do piekarnika na 20 minut.
pozwól rybom ostygnąć, a następnie wstaw do lodówki na noc. Tam powinien być odpowiednio zamrożony.
na zimno pokrój rybę na porcje, po usunięciu nici.
smacznego!!!
pieprz i sól, z obu stron zalej sokiem z cytryny, pozostaw na godzinę w lodówce.
zetrzyj ser.
na jednej połowie ryby tworzymy taką "kiełbasę".
przykryj drugą połówką i zawiąż nitką.
pokryj folię olejem roślinnym, włóż rybę, zawiń.
wysyłamy do piekarnika na 20 minut.
pozwól rybom ostygnąć, a następnie wstaw do lodówki na noc. Tam powinien być odpowiednio zamrożony.
na zimno pokrój rybę na porcje, po usunięciu nici.
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g