Rybka dla księdza

Budżetowa ryba spirytusowa, która z łatwością zastąpi smak elitarny. Danie jest proste w przygotowaniu, koszty pieniężne są niewielkie, a jednocześnie bardzo smaczne. To danie można sklasyfikować jako smaczne, szybkie i dostępne dla wszystkich.
irinaK_08Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 15 g
tłuszcze 60 % 24 g
węglowodany 3 % 1 g
237 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
odetnij głowę ryby, usuń wnętrze, grzbiet, zostaw ogon.
pieprz i sól, z obu stron zalej sokiem z cytryny, pozostaw na godzinę w lodówce.
zetrzyj ser.
na jednej połowie ryby tworzymy taką "kiełbasę".
przykryj drugą połówką i zawiąż nitką.
pokryj folię olejem roślinnym, włóż rybę, zawiń.
wysyłamy do piekarnika na 20 minut.
pozwól rybom ostygnąć, a następnie wstaw do lodówki na noc. Tam powinien być odpowiednio zamrożony.
na zimno pokrój rybę na porcje, po usunięciu nici.
smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy