skład / składniki
metoda gotowania
teraz opowiem ci o kulinarnym przepisie na takie jedzenie jak Terrina. Ta zimna przekąska będzie bardzo odpowiednia na prawie każdą ucztę. Zaczynamy więc przygotowywać terrinę, ponieważ jedną trzecią łososia kroimy na małe kawałki, pozostałe 2/3 ryby mielimy blenderem. Następnie dobrze wymieszaj wszystkie ryby i dodaj śmietanę, kilka łyżek 30-35% śmietany, ponownie wymieszaj wszystkie składniki. Teraz rozpuszczamy żelatynę w wodzie, mieszamy ją z przygotowaną masą rybną, a następnie dodajemy resztę śmietany. Teraz sól i pieprz do smaku. Następnie wkładamy naszą masę do foremek pokrytych olejem, wkładamy je do lodówki na około 3-4 godziny. Po tym czasie Odwróć zawartość foremek na talerz, udekoruj zielenią, limonką. Oto nasza zimna przekąska i gotowa! Możemy podać go do stołu. Jestem pewien, że nikt z Twoich bliskich i przyjaciół nie pozostanie wobec niej obojętny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g