Kugel z twarogu

wspaniałe drugie danie z żydowskimi korzeniami! Moja przyjaciółka niedawno nauczyła mnie, jak przygotować danie kuchni żydowskiej Kugel. To jedzenie tak bardzo mi się podobało, że teraz gotuję je praktycznie co tydzień. Teraz podzielę się z wami kulinarnym przepisem na to drugie danie.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 5 g
tłuszcze 35 % 11 g
węglowodany 48 % 15 g
184 kcal
IG: 20 / 53 / 27

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
zaczynamy od ugotowania makaronu do całkowitego ugotowania, a następnie wrzucenia go do durszlaka, pozostawienia wody do spuszczenia. Następnie doprawiamy nasz makaron masłem. Teraz myjemy i obieramy jabłka, wyjmujemy nasiona, kroimy jabłka w cienkie plasterki. Następnie przetrzyj twaróg przez sito. Teraz umyte rodzynki moczymy przez około 2-3 godziny, po czym spuszczamy wodę. Następnie makaron miesza się z granulowanym cukrem, przygotowanymi jabłkami, rodzynkami i twarogiem. Teraz w specjalnym naczyniu do pieczenia posmarowanym masłem układamy powstałą masę, napełniamy ją surowymi jajkami kurzymi, ubitymi z lekko ciepłym mlekiem. Teraz pieczemy nasz Kugel w temperaturze 18 stopni na złoty kolor. Zajmie to około 20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Makaron - 135   kcal/100g

Podobne przepisy