Fasola w garnku

fasola jest bogata w witaminy, aw garnku wszystko, co przydatne, zostanie zachowane!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 3 g
tłuszcze 15 % 2 g
węglowodany 62 % 8 g
71 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 9 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

teraz chciałbym opowiedzieć o kulinarnym przepisie na takie jedzenie jak fasola w garnku. To danie przygotowuję za każdym razem, gdy odwiedza nas mój brat, wielki miłośnik fasoli. Zaczynamy od wybrania fasoli, dokładnego umycia jej, a następnie namoczenia przez noc w wodzie z jedną łyżeczką sody. Rano spuszczamy wodę z spuchniętej fasoli, napełniamy świeżą i gotujemy na umiarkowanym ogniu, aż będzie całkowicie ugotowana. W tym czasie pokrój obraną cebulę na półpierścienie o grubości około 5 milimetrów. Teraz podgrzewamy olej roślinny na patelni, dodajemy tam cebulę i smażymy do miękkości z solą, pieprzem i zerem. Następnie kładziemy fasolę i smażoną cebulę warstwami w ceramicznych doniczkach. Następnie wlej tę mieszaninę wodą (lub bulionem warzywnym), dodaj kilka łyżek oleju i włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 30-35 minut. Po tym czasie wyjmujemy gotową fasolę z piekarnika i podajemy do stołu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy