gówniana przekąska

przekąska z chrzanem będzie pasować do zupy, a także zabije wszystkie dolegliwości! Nauczymy się opanować przepis kulinarny babci (kuchnia rosyjska), aby przygotować lekką i leczniczą przekąskę, która może być stosowana w różnych potrawach.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
0 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.


dokładnie umyj korzenie chrzanu, a następnie przepuść je przez maszynę do mięsa. Włóż do osobnej miski, zalej wrzącą wodą i przykryj pokrywką (odbywa się to tylko po to, aby usunąć z niej nadmiar goryczy). Pozostaw, aż przyprawa ostygnie. Teraz wymieszaj przegotowaną wodę z 9% octem, dodaj sól i cukier, dobrze wymieszaj, aż ten ostatni całkowicie się rozpuści. Przefiltruj starty chrzan przez sito, włóż do słoika i wlej powstały roztwór. Jeśli dodasz naturalny miód do takiego roztworu, otrzymasz prawdziwe lekarstwo na trzydzieści chorób. Słoiki z tartym chrzanem można przechowywać w ciemnych, chłodnych miejscach lub można je całkowicie zwinąć na zimę. Ta Chrzanowa przekąska nadaje się do robienia kanapek. Aby to zrobić, weź zmiękczone masło i początkową masę chrzanu w proporcji jeden do jednego, dokładnie zmiel, aby uzyskać maksymalną jednorodność. I zamrozić w lodówce. A potem rozłóż na chlebie. Bardzo dobrze komponuje się z różnymi zupami, a nawet (!) z herbatą. Z chrzanem każde jedzenie jest smaczne i zdrowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy