koktajl witaminowy

bardzo smaczny i zdrowy koktajl na każdy dzień! W chłodne zimowe wieczory często przygotowuję koktajl witaminowy dla siebie i moich bliskich. Taki koktajl można spożywać prawie po każdym posiłku. Jeśli chcesz również przygotować ten zdrowy napój dla swoich bliskich, postępuj zgodnie z prostymi instrukcjami przepisu kulinarnego.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 95 % 21 g
84 kcal
IG: 52 / 48 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

zaczynamy więc przygotowywać nasz koktajl witaminowy, wypełniając każdą ze szklanek o pojemności 200 mililitrów, które następnie podamy do stołu, w połowie gotowym nektarem bananowym, a także w połowie schłodzonym w lodówce świeżo wyciśniętym sokiem pomarańczowym (wyciskamy go w sokowirówce).

teraz dodaj 1 łyżkę syropu do każdej szklanki, ale niczego nie mieszaj, aby kolory napojów w żadnym wypadku się nie zmieszały. Teraz pokrój owoce na małe kawałki i nawlecz na słomki, które wkładamy do naszego koktajlu witaminowego. Teraz możemy podać nasz koktajl do stołu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g
  • Syrop - 300   kcal/100g

Podobne przepisy