koktajl witaminowy
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy więc przygotowywać nasz koktajl witaminowy, wypełniając każdą ze szklanek o pojemności 200 mililitrów, które następnie podamy do stołu, w połowie gotowym nektarem bananowym, a także w połowie schłodzonym w lodówce świeżo wyciśniętym sokiem pomarańczowym (wyciskamy go w sokowirówce).
teraz dodaj 1 łyżkę syropu do każdej szklanki, ale niczego nie mieszaj, aby kolory napojów w żadnym wypadku się nie zmieszały. Teraz pokrój owoce na małe kawałki i nawlecz na słomki, które wkładamy do naszego koktajlu witaminowego. Teraz możemy podać nasz koktajl do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g