skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przygotowanie pierwszego kremu. Wymieszaj zmiękczone masło z puszką skondensowanego mleka i ubij wszystko w mikserze, aż będzie całkowicie gładkie. Wlej dwie łyżeczki proszku kakaowego i zmielone orzechy włoskie. Dobrze wymieszaj.
przygotuj drugi krem. Pocieramy dwa żółtka z białym cukrem, wsypujemy cukier waniliowy, wkładamy łyżkę proszku kakaowego. Dodaj zmiękczone masło i dobrze ubij wszystko, aż będzie gładkie.
wszystkie pięć dolnych ciast smarujemy pierwszym kremem. I tylko ostatni, szósty, smarujemy kremem drugim. To wszystko, nasze ciasto z gotowanym skondensowanym mlekiem jest całkowicie gotowe do spożycia. Jedzenie, powiedziałbym, proste, szybkie, ale bardzo smaczne. Nie trzeba go moczyć zbyt długo,ponieważ chrupiące gofry są jeszcze smaczniejsze niż zmiękczone.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Ciastka piaskowe - 318 kcal/100g
- Ciastka - 318 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g