marchewka po koreańsku z grzybami

pikantna chrupiąca marchewka z grzybami to świetna przekąska. Istnieje wiele przepisów kulinarnych na koreańskie marchewki. Wybierając przyprawy do swoich upodobań, możesz uzyskać różne wersje tej sałatki: od płonącego jedzenia po delikatną sałatkę. Proponuję gotować marchewki w stylu koreańskim z grzybami.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 57 % 12 g
węglowodany 33 % 7 g
136 kcal
IG: 71 / 0 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
zetrzyj świeże marchewki na specjalnej tarce lub pokrój w cienkie paski nożem. Przygotowane marchewki wkładamy do emaliowanych lub szklanych naczyń. Sól, posyp cukrem granulowanym, dodaj ocet i lekko ugniataj rękami, aby marynata była równomiernie rozłożona. Następnie przykryj pokrywką i wyślij w zimne miejsce na 15 minut, w tym czasie marchewki powinny dać sok. Po upływie czasu posyp sałatkę czarną i czerwoną papryką zgodnie z własnymi upodobaniami i dobrze wymieszaj. Rozgrzej olej roślinny do wysokiej temperatury, ale nie do wrzenia i natychmiast wlej go do sałatki. Dokładnie wymieszaj składniki sałatki. Gdy olej ostygnie, dodaj ząbki czosnku i kilka łyżek marynowanych grzybów, przepuszczonych przez prasę. Koreańska marchewka z grzybami jest gotowa, taka sałatka jest przechowywana w lodówce przez około dwa tygodnie. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Grzyby miodowe - 20   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy