Kurczak z papryką
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
ciotka opowiedziała mi ten przepis kulinarny, który nieustannie rozpieszcza męża kulinarnymi nowościami, więc postanowiłem spróbować ugotować coś nowego, oryginalnego, ponieważ jedzenie powinno być nie tylko zdrowe, ale także różnorodne, a połączenie mięsa i warzyw jest idealną opcją dla zdrowej diety.
na początek rozmrożonego kurczaka należy umyć, pokroić na małe kawałki, zdjąć skórę, włożyć wszystko na patelnię i smażyć trochę, aż powstanie złoty kolor. Następnie drobno posiekany czosnek, białe wino i pokrojoną na duże kawałki paprykę dodaj na patelnię, przykryj wszystko pokrywką i gotuj na małym ogniu, aż papryka będzie miękka. Następnie dodaj pomidory pokrojone w plasterki, paprykę (najlepiej czerwoną), sól i gotuj przez kolejne 10 minut. Układamy wynik na talerzach i zapraszamy wszystkich do stołu, aby skosztowali takiego "pysznego jedzenia". Jestem pewien, że Twoi goście bardzo to pokochają, a kurczak z papryką będzie niezbędnym atrybutem Twojej uczty!
na początek rozmrożonego kurczaka należy umyć, pokroić na małe kawałki, zdjąć skórę, włożyć wszystko na patelnię i smażyć trochę, aż powstanie złoty kolor. Następnie drobno posiekany czosnek, białe wino i pokrojoną na duże kawałki paprykę dodaj na patelnię, przykryj wszystko pokrywką i gotuj na małym ogniu, aż papryka będzie miękka. Następnie dodaj pomidory pokrojone w plasterki, paprykę (najlepiej czerwoną), sól i gotuj przez kolejne 10 minut. Układamy wynik na talerzach i zapraszamy wszystkich do stołu, aby skosztowali takiego "pysznego jedzenia". Jestem pewien, że Twoi goście bardzo to pokochają, a kurczak z papryką będzie niezbędnym atrybutem Twojej uczty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g