kurczak z papryką

to danie zaskoczy swoim niezrównanym smakiem. Smacznego.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 12 g
tłuszcze 48 % 13 g
węglowodany 7 % 2 g
170 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
ciotka opowiedziała mi ten przepis kulinarny, który nieustannie rozpieszcza męża kulinarnymi nowościami, więc postanowiłem spróbować ugotować coś nowego, oryginalnego, ponieważ jedzenie powinno być nie tylko zdrowe, ale także różnorodne, a połączenie mięsa i warzyw jest idealną opcją dla zdrowej diety.
na początek rozmrożonego kurczaka należy umyć, pokroić na małe kawałki, zdjąć skórę, włożyć wszystko na patelnię i smażyć trochę, aż powstanie złoty kolor. Następnie drobno posiekany czosnek, białe wino i pokrojoną na duże kawałki paprykę dodaj na patelnię, przykryj wszystko pokrywką i gotuj na małym ogniu, aż papryka będzie miękka. Następnie dodaj pomidory pokrojone w plasterki, paprykę (najlepiej czerwoną), sól i gotuj przez kolejne 10 minut. Układamy wynik na talerzach i zapraszamy wszystkich do stołu, aby skosztowali takiego "pysznego jedzenia". Jestem pewien, że Twoi goście bardzo to pokochają, a kurczak z papryką będzie niezbędnym atrybutem Twojej uczty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy